Przejdź do treści

Co zrobić, kiedy uczestnik rezygnuje z wydarzenia?

Wybierz inny temat FAQ Zobacz wszystko

Jeśli uczestnik nie dokonał wpłaty

Jeżeli uczestnik nie zapłacił za swój bilet, w zakładce “Uczestnicy” oznacz jego bilet jako “Anulowany”. Anulowanie biletu oznacza, że liczba dostępnych miejsc na dane wydarzenie (jeśli ustawiono tam limit miejsc) wzrośnie o liczbę anulowanych biletów.

 

Jeśli uczestnik zapłacił za bilet

Jeśli uczestnik zapłacił już za udział w wydarzeniu, to wybierz status “Zwrot wpłaty”. Wtedy uczestnik otrzyma automatyczną wiadomość mailową o zwrocie środków.

Status zwrotu nie powoduje faktycznego zwrotu środków w systemach płatności online (Stripe)

Zwrot środków należy wykonać samodzielnie, np. robiąc przelew na uzyskany od uczestnika numer rachunku bankowego lub wykorzystując funkcję zwrotu środków w serwisie pośrednika płatności online (Stripe).