Przejdź do treści

Krok 8

Wybierz inny temat FAQ

Domyślnie wybrana jest akcja “Zamelduj uczestnika na wydarzeniu”. Kiedy zeskanujesz kod biletu i zatwierdzisz, to ten bilet będzie oznaczony jako już wykorzystany. Druga osoba z tym samym biletem nie wejdzie na teren wydarzenia.

NAJPIERW ZESKANUJ KOD, A DOPIERO POTEM WYBIERZ AKCJĘ Z LISTY. NIE ODWROTNIE!

PRZYCISK SKANOWANIA ZNAJDUJE SIĘ W 3 MIEJSCACH.

Do wyboru masz inne akcje:

– “Sprawdź status biletu”: czy ktoś już jest zameldowany, czy bilet jest opłacony.

– “Oznacz bilet jako zapłacony”: kiedy ktoś dokonał rejestracji na wydarzenie, ale za udział chce zapłacić w gotówce u Ciebie, to możesz oznaczyć bilet jako zatwierdzony / zapłacony. Wybranie tej akcji nie jest równoznaczne z zameldowaniem uczestnika w wydarzeniu. Trzeba wtedy wybrać dla tego biletu kolejną akcję: “Zamelduj uczestnika na wydarzeniu”.

– “Wymelduj uczestnika z wydarzenia”

Newsletter

Zapisz się, aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Zapisując się do newslettera akceptujesz naszą politykę prywatności.